Marc Schipperen

Mijn schip
Mijn koers

Meer dan 40 jaar ervaring in budo sporten
en nog steeds niet uitgeleerd

Zoals je in de eerste tekst op deze website al kon lezen, stuurt een schipper zijn schip altijd op de juiste koers, en stelt deze bij als het nodig is. Zo bepaal ik als sensei de koers van mijn dojo.

Ik ben inmiddels 6e dan Anjin-Ryu Jiu-Jitsu, 5e dan Oranda-Ryu Jiu-Jitsu, 3e dan JBN Jiu-Jitsu en 2e dan Kyusho-jitsu. Maar na ruim 40 jaar ervaring in budo sporten, ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Daarom blijf ik zoeken naar nieuwe inzichten in de krijgskunst. Ik heb een erkende lerarenopleiding Jiu-Jitsu leraar A en B afgerond en binnen de Koninklijke Luchtmacht geeft ik les in aanhouding en zelfverdediging. Buiten de krijgskunst heb ik ook een meestergraat in Reiki.

Anjin-Ryu Jiu-Jitsu is een door mij zelf ontwikkeld systeem. Hiervoor ben ik gepromoveerd tot 6e dan door mijn grootmeester Steve van Nieuwenhuizen. Wat voorop staat is zelfverdediging, dit is immers waar Jiu-Jitsu om draait. In het systeem spelen verschillende wapens een grote rol en mat name de tanto, de dolk. Vaak beginnen we ongewapend vervolgens word je aangevallen met een wapen en eindig je met het wapen om je zelf te verdedigen.

Weerbaarheid

Jiu-Jitsu zorgt voor mentale en fysieke weerbaarheid:

  • Mentaal: Door je eigen grenzen te leren kennen doormiddel van aangeving en verlegging wordt je mentaal een sterker persoon.
  • Fysiek: Bij Jiu-Jitsu zijn er technieken waarbij je verder moet gaan dan anders. Wanneer er getraind wordt op de technieken toepassen in de praktijk moet je buiten jezelf treden. Dit maakt je niet alleen mentaal maar ook fysiek sterker.

Respect

Respect is erg belangrijk. Door ons respect voor elkaar, komen er bij ons maar heel zelden blessures voor. Er wordt voorzichtig met elkaar omgegaan.

In de budo sport is het groeten een belangrijk gedeelte van de les, hier spreken we met elkaar af dat we zuinig op elkaar zijn. Dit gebeurt aan het begin en einde van de les. We zijn er immers om van elkaar te leren, niet om ons ego te laten spreken.

 

Conditie

Natuurlijk is het onderdeel sport ook belangrijk. Door het trainen van Jiu-Jitsu versterk je je lichaam en bouw je meer conditie op. Het sparren, met elkaar het gevecht aan gaan, vraagt veel van je uithoudingsvermogen.

Je zal merken dat hier je conditie van vooruit gaat. Vind je dit te weinig en wil je meer uitdaging op gebied van conditie, dan kun je altijd aansluiten bij de Martial-Fit. Dit is speciaal gericht op het opbouwen van je conditie.

Anjin Ryu

Trainingen &

Lessen

De lessen bij Anjin-Ryu worden allemaal verzorgd door sensei Marc Schipperen. 

Marc is een rijks erkend leraar A en B met vele jaren ervaring. De groepen zijn op leeftijd ingedeeld, maar past een kind beter in een andere groep dan wordt daar geen probleem van gemaakt. Er wordt gekeken naar welke groep het beste bij een kind kan passen.

Iedereen die bij ons traint is ook lid van de Nederlandse Federatie Krijgskunsten.
Hierdoor heeft iedereen een die bij ons lid is een ongevallen verzekering.
De NFK zorgt daarnaast voor de bijscholing van zijn leraren en verzorgt de examens voor zwarte band, dan examens.

Marc Schipperen

Rijkserkend leraar & Reiki meester

Meld je nu aan

Ben jij er helemaal klaar voor? Of wil je eerst eens een keertje kennis komen maken? Meld je dan hier aan.

Aanmeldingsformulier website Anjin Ryu

OF

Vincent van Goghplein 15
4872 BA    Etten Leur

+31 (0)6 41 36 88 79
info@anjinryu.nl

Bel mij terug

AANGESLOTEN BIJ

© 2024 Anjin Ryu

Design door Visual4All