Technieken

Kunde is kunnen

Lesgeven bestaat vooral uit het proberen van je kennis over dragen op een manier dat iedereen het begrijpt. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn voor eigen ontwikkeling, iedereen zijn eigen koers (Anjin).
In de reguliere lessen word geen onderscheid gemaakt in graden iedereen traint met elkaar. Hierdoor pakken nieuwe mensen het snel op.

De lessen zijn zo opgebouwd dat het voor de beginnende jitsuka goed te volgen is en er voor de gevorderd jitsuka er een extra uitdaging in zit.
Wil je trainen voor je examen dan krijg je stof aangeboden wat past bij het examen. Deze stof kan iedereen mee trainen.

Ook Marc traint zelf nog wekelijks verschillende stijlen om zijn eigen kennis op pijl te houden. Verder bezoekt en verzorgt hij leraren bijeenkomsten om zichzelf en collega’s op het hoogste niveau te houden.

Jiu Jitsu

Jeugd Jiu Jitsu

In de huidige maatschappij is het voor iedereen, in het bijzonder de jeugd erg belangrijk om weerbaar te zijn. Anjin-ryu geeft jeugd de kans om zich door middel van Jiu Jitsu zowel fysiek als mentaal weerbaar te maken.

Dit laatste is voor kinderen en jongvolwassenen heel belangrijk. Is uw kind druk of juist erg verlegen, Jiu-Jitsu leert ze om respect voor anderen en controle over zichzelf te hebben.

Bij de jongste groepen, vanaf ongeveer 6 jaar, leren we door allerlei spelvormen waarin Jiu-Jitsu zit verstopt de kinderen spelenderwijs hun eigen grenzen te kennen aan te geven en te verleggen.
En natuurlijk ligt de nadruk op het niet vechten maar mocht het nodig zijn, kunnen ze het wel.

Twee keer per jaar zijn er examens, de kinderen demonstreren aan hun ouders en andere familie of bekende de getraind technieken.
Hierbij worden ze beloond met een diploma en de bijbehorende graad.
Dit werkt volgens het regenboogsysteem waarbij ieder kind examen mag doen op zijn eigen niveau.

Voor de wat oudere kinderen vanaf 12 jaar zitten er in de lessen steeds meer technieken die we bij de volwassenen ook doen. Ook hier worden ze zo onderwezen dat het voor iedereen te begrijpen is en het geen gevaar op levert.
We maken in de lessen ook gebruik van boksen, waar de kinderen hun eigen grenzen leren kennen, aan geven en verleggen.

€68|Kwartaal

Jiu Jitsu
vanaf 18 jaar

Wat voorop staat is zelfverdediging. Dit is immers waar Jiu-Jitsu om draait. Door te boksen leren we onze weerbaarheid reactie en doorzettingsvermogen te vergroten.

Het systeem leert je vanuit verschillende aanvallen zowel staand als op de grond of met meerdere tegenstanders je zelf effectief te verdedigen.

De aanvaller kan op verschillende manieren naar de grond gebracht worden. Ook kunnen er klemmen en wurgingen worden aangebracht.

In het systeem spelen verschillende wapens een grote rol met name de tanto, de dolk. Vaak beginnen we ongewapend vervolgens word je aangevallen met een wapen en eindig je met het wapen om je zelf te verdedigen.

Het is een modern systeem, maar we vergeten nooit de oorsprong en blijven dus ook de traditionele aspecten van de krijgskunst trainen.

€84|Kwartaal

Martial Fit

Martial fit
vanaf 16 jaar

Een conditietraining voor iedereen je doet het namelijk op je eigen niveau. Door middel van oefeningen uit de krijgskunst en normale basisoefeningen versterk je je lichaam en verbeter je je conditie.

We doen het grootste deel van de oefeningen op interval, hierdoor word de hart-long functie snel verbetert.
Ook hier staat het plezier weer voorop, jij bepaald je eigen tempo.

€73|Kwartaal

Zelf verdediging

Zelfverdediging

Marc heeft bij dankzij de lessen die hij geeft bij de Koninklijk Luchtmacht, imiddels een ruime ervaring in het geven van zelfverdedigingstraining. Zelfverdediging is immers waar het in onze Jiu-Jitsu lessen om draait.

Wil je geen Jiu-Jitsu volgen? Dan kun je bij ons ook terecht voor zelfverdediging op maat. Het kan in onze do-jo maar ook op locatie.

Prijs op aanvraag

Extra Trainen?

Geen probleem!

Bij Anjin-Ryu is extra trainen geen probleem als je Jiu-Jitsu doet.
Je bent als jeugd van harte welkom om zowel op maandag als woensdag te komen trainen.

Voor de oudere jeugd en volwassenen is er de mogelijkheid om op maandag, dinsdag en donderdag de lessen in Bergen op Zoom te volgen en als je graag je conditie wil verbeteren, ook mee te doen met de les Martial-Fit op dinsdag.

Voor de Martial-Fit is er helaas nog geen mogelijkheid om meerdere uren te trainen.

Maandag Etten Leur: Jiu Jitsu

Dinsdag Etten Leur: Jiu Jitsu & Martial Fit

Donderdag Bergen op Zoom: Jiu Jitsu

Meld je nu aan

Ben jij er helemaal klaar voor? Of wil je eerst eens een keertje kennis komen maken? Meld je dan hier aan.

Aanmeldingsformulier website Anjin Ryu

OF

Vincent van Goghplein 15
4872 BA    Etten Leur

+31 (0)6 41 36 88 79
info@anjinryu.nl

Bel mij terug

AANGESLOTEN BIJ

© 2024 Anjin Ryu

Design door Visual4All